
Denne tærte er nem at tilberede og smager rigtigt dejligt.
Laksetærte
ca. 6 personer
15 g gær
1 dl mælk
1/2 dl smeltet smør (afkølet til stuetemp.)
50 g grahamsmel
100-130 g hvedemel
350 g optøet spinat (fra frost)
200 g fisk (jeg brugte 100 g røget ørred og 2 friske laksefileter, hvor jeg fjernede skindet og skar laksen i grove stykker)
1 pose/kugle mozerella
2 æg
2 dl mælk
1/2 tsk salt
lidt peber
lidt revet muskatnød

Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt smeltet smør, der er afkølet til stuetemperatur, salt, grahamsmel og ælt sammen med hvedemelet.
Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad, Ø26 cm.
Forbag bunden ved 180 grader i 15 minutter. Læg evt et stykke bagepapir oven på dejen og læg bønner eller tørret kikærter på for at holde formen.
Pres væden af spinaten, skær fisken ud i stykker eller strimler, og fordel spinat, fisk og mozerella over bunden. Pisk æg, mælk og krydderier sammen og fordel det i tærtefadet. Bag tærten ved 180 grader i ca. 35 minutter til æggemassen har sat sig og har taget farve på toppen.
Server tærten f.eks. med halve eller kvarte spidskål, der krydres med lidt salt og peber og steges i 5 min på hver side. Drys til slut med revet parmesanost.

Ingen kommentarer :
Send en kommentar