
Virkelig god ret, som jeg har lavet flere gange. Det er en meget stor portion, så jeg plejer at dele den op i flere portioner, så der er til flere dage eller fryseren. Jeg har ændret lidt i opskriften, så den står som jeg laver den.
Opskriften er fra Madbanditten.
På billedet er retten serveret med ris, majs og broccomole.
Karmeliseret hvidkål med spicy oksekød
1½ hvidkål
4 store gulerødder
Fedtstof (halvt kokosolie u/smag og alm. smør, ca 2 spsk af hvert)
4 løg, hakket
2 fed hvidløg
1 kg hakket oksekød
2 poser Taco Spice Mix (f.eks. fra Fakta)
2 tsk stødt spidskommen
1½ rød chili peber
1 pænt drys tørret chilikerner
Salt og peber
Tilberedning
Riveller skær hvidkål og gulerødder i foodprocessoren og hæld det over i en skål. Det fylder ret meget.
Smør et eller flere fade med smør eller kokosolie.
Opvarm fedtstof på en stor pande og steg så meget hvidkål/gulerod herpå, som der er plads til. Steg det ved høj varme, indtil hvidkålen bliver lidt brun i spidserne. Drys med lidt salt og peber. Hæld det over i det smurte fad. Gentag indtil al hvidkål/gulerødderne er brugt.
Opvarm ovnen til 200 grader.
Opvarm nu igen olie/smør på panden og steg de hakkede løg klare heri sammen med hvidløg. Brun kødet oveni i løgene. Hæld alle krydderierne ved og vend det hele godt rundt på panden. Når kødet er gennemstegt og krydderierne godt blandet ind i, hælder du al kødet over i fadet til hvidkål/gulerodsblandingen. Vend det hele godt sammen.
Sæt fadet i ovnen på en bageplade nederst i ovnen. Steg i ovnen i 1-1,5 time. Rør i det ca. hver 20. minut. Tag ud, lad det afkøle lidt og server. Server gerne med en stor grøn salat.
Som forfatteren til Madbanditten skriver: Eneste minus med denne ret er, at den er lidt bøvlet at lave. Ikke fordi det kræver store talenter i et køkken, men fordi portionen er så stor, at man må tage tingene lidt i etaper. Til gengæld slipper man jo så for madlavning de kommende dage, så måske går det lige op. Alternativt kunne man jo halvere portionen og slippe lidt nemmere igennem det.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar