Lækre boller med revet gulerod og solsikkefrø.
Boller
12 stk
25 g gær
2 dl kogt afkølet vand, lillefingervarmt
1 tsk salt
2 store æg
100 g skyr eller andet surmælksprodukt
1 dl solsikkekerner
150 g revet gulerod
450 g hvedemel
Lidt neutral olie
Gør gulerødderne klar.
Rør gæren ud i det lune vand. Tilsæt salt. Pisk æggene let sammen i en lille skål og bland i vandet. Tilsæt surmælksproduktet. Rør det sammen.
Rør gulerødderne i sammen med solsikkekerner. Så tilsættes melet lidt af gangen. Dejen vil være klistret. Sæt bollerne på en bageplade med to skeer, der er penslet med lidt neutral olie. Lad bollerne hæve lunt i 30 minutter.
Bag bollerne midt i ovnen ved 225 C i ca. 12-15 min, til de har fået lidt farve.
Man kan godt udskifte ca 30% af hvedemelet med groft mel, og bruge andre kerne end solsikkekerner, f.eks. græskar eller hørfrø.
Bollerne er fryseegnet: Frys dem mens de stadig er lidt lune efter bagningen.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar