søndag den 13. december 2020

Nemme havreboller

Nemme og bløde boller, der er klar på kort tid. De holder sig rigtig godt og kan sagtens fryses.

Havreboller
75 g havregryn
4 dl kogende vand
75 g smør
1 dl mælk
25 g gær
2 tsk sukker
1 tsk fint salt
500 g hvedemel
Evt. græskarkerner, hørfrø og solsikkefrø (4 spsk i alt)

Hæld havregrynene op i en skål sammen med kogende vand. Lad det stå et par minutter. Tilsæt smør og rør rundt til smørret er smeltet. Tilsæt mælk og lad blandingen køle til ca. 37-38 C.
Rør gæren ud i den lune grød. Tilsæt til sidst mel blandet med sukker og salt og lad maskinen ælte dejen i 10 minutter.
Del dejen i 16 dele og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir. Dæk med et rent viskestykke eller husholdningsfilm og stil dem ved stuetemperatur i 1/2 time.
Pensl med æg eller mælk og drys med lidt ekstra havregryn.

Varm ovnen op til 220 C alm ovn/200 C varmluft og bag dem i ca. 15 minutter. Hold øje at de ikke bliver for mørke.
Lad bollerne køle af på en bagerist.
Hvis du vil fryse nogle af dem, så gør dette mens de stadig er lidt lune. 



Ingen kommentarer :

Send en kommentar