
Virkelig godt alternativ til de normale frikadeller. De er fyldt med blomkål, forårsløg, ost og mandelmel. Vi fik squash i stænger, der var vendt i lidt olie og krydderier. Varmet 25 min i ovnen. Hertil lidt feldsalat og tomat.
Blomkålsdeller
ca. 12 stk
400 g revet blomkål (rives så det ligner ris)
4 forårsløg (kun det grønne)
1 stor håndfuld revet ost (gerne med lidt smag)
1 stort æg
150 g mandelmel
3-4 tsk. HUSK (kan undlades, men binder massen sammen)
2 dl. mælk
1 tsk. paprika og et godt drys chiliflager
salt
Lidt neutral kokosolie og smør til at stege i.

Skyl og tør blomkålen. Riv den på rivejern, så det ligner ris.
Skær det grønne fra forårsløgene og hak det fint. Bland med blomkål. Tilsæt revet ost, æg, mandelmel, HUSK og krydderierne. Bland det rundt i en stor skål. Tilsæt også mælken.
Lad det stå og trække i ca. 5 minutter. Smelt så lidt smør og kokosolie og form deller. Steg dem først lidt på høj varme, så de tager farve. Så steges de et par minutter ved mindre varme. Vend dem og giv samme behandling som på den første side.
De kan være lidt "trickie" at vende, men det kan godt lade sig gøre. Steg dem i alt ca. 10 minutter.
De er rigtig gode og smager skønt.

Originalopskrift funde her hos Anna-Mad.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar