fredag den 5. maj 2017

Lækre boller med chiafrø og gulerod



Disse boller er super lækre, de smager skønt og er nemme at bage. Jeg bruger dem til frokost i stedet for rugbrød, men de kan også bruges som burgerboller.

Opskriften giver 8 store boller, men du kan nemt fordoble den, så der bliver flere.



2 spsk chiafrø lægges i blød i 1 dl vand i mindst 30 minutter.
15 g gær
30 g smør
2 dl kærnemælk (eller let/skummet/sødmælk tilsat 1 spsk citronsaft. Lad det stå i 10 min)
1/2 tsk salt
125 g groftrevne gulerødder
1 æg
100 g rugmel, fuldkornshvedemel (eller andet groft mel)
ca. 300-400 g hvedemel

Smelt smørret og tilsæt mælken. Når det er lunkent røres gæren ud i blandingen. Hæld det i en røreskål og tilsæt de blødgjorte chiafrø sammen med æg og salt. Rør godt med dejkrog.
Tilsæt melet lidt ad gangen til en smidig dej, som lige akkurat slipper skål og hænder. Den må gerne være lidt klistret. Ælt gerne dejen i røremaskinen i 10 minutter. Dejen hæver i skålen lunt og tildækket i en time.

Dejen æltes kort igennem og trilles til boller, der sættes på en plade med bagepapir. Hæver lunt og tildækket med et fugtigt viskestykke i 45 min.

Bollerne bages 15-17 min i en 225° varm ovn og afkøles på en bagerist under et fugtigt viskestykke.

Bollerne kan sagtens fryses ned.



Opskriften er set på nettet.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar