søndag den 14. januar 2018

Mørbrad i bacon med pikantost



Til 6 personer
2 mørbrad
3 pakker bacon
250 g pikantost (evt. fra Buko Ost)
Lidt olie
Peber
Kødnåle/tandstikker

Tænd ovnen på 200 grader C.
Finpuds mørbraderne og skær dem op hele vejen ned på den lange side - skær dog ikke helt igennem.
Læg baconskiverne på et stykke bagepapir, så de lige overlapper hinanden. Læg den åbne mørbrad på baconskiverne.
Fordel 125 g pikantost i midten af mørbraden og luk med nogle kødnåle.
Flet baconskiverne forholdsvist stramt ind over mørbraden, skiftevis en skive fra hver side. Fjern kødnålene og buk enderne ind, så osten ikke løber ud. Hold evt enderne fast med en kødnål under stegningen.



Læg mørbraderne i et ovnfast fad, pensl med lidt olie og drys med peber. Steg dem i 25 minutter ved 200 grader, skru så op til 225 grader og steg videre i 10-15 minutter. De sidste par minutter kan grillen lige tændes, så baconen bliver sprød. Lad gerne kødet stå i 5-10 minutter efter de er kommet ud af ovnen.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar