
Denne opskrift er super nem og jeg husker den tilbage fra da jeg lige var flyttet hjemmefra. Den kan varieres meget og pasta var hot. Prøv f.eks. at tilsætte små stykker stegt bacontern, eller byt kødet ud med hamburgeryg eller små stykker pølse.
Pasta og skinketærte
Til 6 personer
250 g grove pastaskruer
2-3 porrer
1/2 l madlavningsfløde (8%)
6 æg
2 pakker skinketern/skinkestrimler
Salt og peber
2-3 spsk. rasp
150 g revet ost
Tærtefad str. 24 cm
Kog pasta i rigeligt letsaltet vand i en stor gryde til lige før det er færdigt. Når der mangler ca. 2-3 min tilsættes porre, der er skåret i skiver og skyllet grundigt, så eventuel jord fjernes.
Porre koges med de sidste par minutter og alt hældes over i en si.
Smør fadet grundigt og drys rasp i, også langs kanterne. Dette giver en god bund og forhindrer tærten i at sidde for meget fast i fadet.
Bland pasta/porre med skinken og fordel i fadet.
Pisk æg og fløde med salt og peber og hæld over fyldet. Drys med revet ost.
Bag i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 min - til æggemassen er fast og overfladen gylden.
Server med salat til.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar