lørdag den 27. oktober 2018

Nem og skøn pizza



Lækker pizza, som du kan tilberede lige efter egen smag, men denne version er blevet storfavorit her hjemme: Kartoffel, squash og skinke med mozzerella på toppen.

Pizza
2 stk. - 4 -6 personer

Bunde
12 g gær (1/4 pakke)
2,5 dl vand
1/2 - 1 tsk salt
2 spsk. olivenolie (eller anden olie)
400 g pizzamel og lidt til udrulning
Evt. lidt tørret chili

Fyld
125-150 g mascarpone
180 - 200 g kartoffel, skåret i papirtynde skiver (f.eks. på siden af ef rivejern)
1 squash
2 tsk. tørret oregano
2 poser mozzarella, 1 til hver pizza
4-6 skiver lufttørret skinke

Bundene
Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt salt og olie - og tilsæt melet af flere omgange. Ælt dejen godt igennem, så den bliver smidig og elastisk og slipper siderne af skålen (hvis du bruger elektrisk røremaskine). Det kan tage op til 8-10 minutter. Smør en ren skål med lidt olie og læg dejen heri. Lad den hæve med husholdningsfilm over skålen i køleskabet i minimum 2 timer, gerne natten over.

Tænd ovnen på 275 grader.
Ælt dejen igennem og del den i to. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Overfør den udrullede bund til et stykke bagepapir. Smør halvdelen af mascarponen ud på bunden og fordel kartoffel- og squashskiver i et lag.


Drys med tørret oregano. Fordel den ene mozarella på pizzaen - riv den eller skær i skiver. Fordel så halvdelen af skinken. Drys lidt med salt og peber.



Bag pizzaen nederst i ovnen i 8-12 minutter, evt. på en pizzabagesten. Tilbered den anden pizza imens.



Pizzaen kan også tilberedes med bacontern i stedet for skinke. Rist da først baconternene på en pande.




Damp også gerne en pose spinatblade på en pande i lidt smør med salt eller tørret chili. Vend bladene og lad dem falde sammen. Lad dem dryppe af i en si og fordel til sidst på pizzaen inden den bages i ovnen.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar