søndag den 17. februar 2019

Laksetærte med spinat



En skøn tærte med en sprød bund af havregryn. Husk at tø spinaten op i god tid i en skål. Tærtebunden kan også bruges som kagebund (undlad peber). Fyld den kolde tærte med f.eks. en bærmousse tilsat friske bær.

Tærtebund
Rund form ca. 22 cm
3 dl havregryn
1 dl. hvedemel
2 hele æg
0,5 dl rapsolie
Lidt salt og peber

Tænd ovnen på 200 g.
Blend havregrynene til mel og bland med hvedemel og salt og peber.
Håndpisk æggene let med olien og tilsæt i melet, rør rundt til det er blandet godt sammen.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en passende størrelse - husk ekstra til kanterne.
Fjern forsigtigt det øverste stykke bagepapir og læg dejen med bagepapir i formen. Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 min.

Lakse og spinatfyld
450 g optøet spinat
200-250 g laksebøffer
Smør

Æggemasse
200 g creme fraiche
4 æg
1 spsk god sennep
Saften fra 1 citron
Salt og peber
Revet ost, gerne en ost med lidt smag

Vrid spinaten for vand.
Smelt lidt smør i en gryde og vend spinaten heri. Lad det smire i ca. 5 min til det meste af væden er fordampet. Drys med lidt salt og peber. Fordel på tærtebunden.
Hvis der er skind på laksebøfferne fjernes dette. Skær laksen ud i små stykker og fordel på spinaten.
Pisk æg, creme fraiche, sennep og salt/peber. Tilsæt citronsaften og rør rundt. Hæld æggemassen over tærten og fordel lidt revet ost.
Bag i ovnen i ca. 35-45 min - til æggemassen har sat sig.

Nyd tærten lun med en god salat til.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar