
Til pinsefrokosten i år havde jeg bl.a. denne tærte med. Den var sprød, salt og virkelig god.
Opskriften er set hos Arla, men jeg har ændret den så den passede til min smag.
Tærtebund
140 g hvedemel
50 g blendet havregryn
½ tsk groft salt
100 g koldt smør i små tern
2 spsk vand
Tærteform 11x28 cm eller en rund 22 cm
Fyld
200 g natural salatost i tern
2 æg
1 dl letmælk
Lidt kværnet peber
2 spsk rasp
6-8 rensede grønne asparges
4 forårsløg, kun det grønne
Bund
Tænd ovnen på 200 C. Smør bageformen godt med smeltet smør og drys med raspen. Vend formen så overskydende rasp falder ud.
Blend let havregryn og bland mel og salt. Skær smørret i små stykker og kør hurtigt i en foodprocessor. Kun lige så smør bliver til små stykker. Saml dejen let med vand og rul ud mellem 2 stykker bagepapir. Tag det ene stykke bagepapir forsigtigt af og vend dejen over i den smurte bageform. Tryk dejen godt op ad kanten, prik nogle huller med en gaffel i bunden og forbag bunden midt i ovnen i 15 minutter. Læg gerne et stykke bagepapir over og hæld tørrede kikærter på, så dejen ikke hæver for meget.
Fyld
Lad 200 g salattern dryppe af i en lille si. Hæld dem i en skål og mos let med en gaffel. Tilsæt de 2 æg, mælken og peber og pisk blandingen let sammen. Hæld blandingen på den forbagte tærtebund, og drys klippede toppe fra forårsløgene - tryk dem let ned i æggemassen. Fordel så asparges og pres også dem let ned. Bag tærten midt i ovnen til den er gylden, ca. 30 minutter.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar