Skønne bløde kanelsnegle, der smager fantastisk. Dejen tilberedes og rulles til snegle den ene dag, så hviler de i køleskab til næste dag, hvor de bages og pyntes. Kanelsnegle bør spises nybagte og lune.
Kanelsnegle
12 stk.
240 ml sødmælk
135 g sukker
1 pose tærgær (12 g)
115 g stuetemp. smør, skåret i mindre stykker
2 store stuetemp. æg
1/4 tsk. salt
550 g hvedemel, plus ekstra til udrulning
Fyld
90 g blød smør (ikke smeltet)
100 g farin/puddersukker/brunt sukker
1 1/2 spsk. kanel
Glasur (cream cheese frosting)
60 g flødeost, stuetemp. (f.eks. Philidelphia Original)
150 g flormelis
3 spsk. sødmælk
1/2 tsk. vanilje essens
Dejen
Varm mælk til 35 C. Hæld den varme mælk i skålen i en elektrisk røremaskine med dejkrogen påsat.
Tilsæt sukker og tørgær. Rør let rumdt med med en ske og lad det stå dækket med et viskestykke indtil gæren er lidt skummende på overfladen, ca. 5-10 minutter.
Tænd på lav hastighed, tilsæt det blødgjort smør af 4 omgange. Det skal bare lige røres lidt ud i gæren. Derefter tilsættes æggene et ad gangen og så saltet. Smøret skal ikke rigtig røres helt ud, så det er ok det ser lidt underligt ud.
Ved lav hastighed tilsættes melet gradvist. Når det hele er tilføjet, skrues op på mellemhastighed, indtil der dannes en blød dej. Øg hastigheden til mellemhøj-høj og rør til dejen er blød og smidig, ca. 6 minutter.
Overfør dejen til en let melet overflade og ælt let med hænderne i ca. 1 minut. Form dejen til en bold og læg den i en let smurt skål. Dæk løst med plastfolie, et viskestykke eller sølvpapir og lad dejen hæve på et lunt sted, indtil dejen fordobles i størrelse, ca. 1 til 2 timer.
Hurtigere hævning: Tænd ovnen til 90 C. Når ovnen er opvarmet, slukkes for varmen. Stil den forberedte dej i en ovnfast skål ind i ovnen og lad den hæve stille og roligt til dobbelt størrelse. Dette tager ca. 30 min.
Fyld
Bland smør, brunt sukker og kanel sammen i en lille skål til det er en tyk pasta-lignende masse.
Dejen
Smør bunden og siderne af bradepande på 23x33 cm eller for formen med bagepapir.
Drys mel på bordet og hæld den hævede dej ud. Ælt dejen let sammen.
Rul dejen ud til en rektangel på 30x45 cm. Sørg for, at dejen er enartet tyk over det hele.
Fordel fyldet på dejen, helt ud til kanterne undt. en ene langside, hvor der skal være ca. 1 cm dej uden fyld. Rul dejen tæt sammen på den lange led.
Skær i 12 stykker (skær først 1/2-1 cm af i hver ende, de bliver sjældent pæne. Del så rullen på midten, del hver halvdel i 2, som hver deles i 3 = 12 stykker).
Arranger dem i den tilberedte bradepande. Dæk rullerne med husholdningsfilm helt ned på overfladen. Pak så hele formen ind i mere husholdningsfilm, og stil i køleskab natten over.
Næste dag
Tag sneglene ud af køleskabet, fjern indpakningen og lad sneglene hvile på et lunt sted i ca. 1-2 timer.
De vil begynde at hæve op.
Opvarm ovnen til 190 C og bag kanelsneglene i ca. 12 minutter. Dæk overfladen løst med sølvpapir, bag yderligere 10 minutter. Fjern så atter sølvpapiret og bag indtil sneglene er gyldenbrune, ca. 2-3 minutter. Hold øje med at de ikke bliver for mørke.
Glasur
Rør flødeost cremet i en skål. Tilsæt flormelis, vanille og halvdelen af mælken. Rør på lav hastighed i 30 sekunder, skru op til høj hastighed og rør i 2 minutter. Tilsæt mere mælk, hvis konsistensen er for tyk.
Fordel den ønskede mængde glasur over de endnu varme snegle og server mens de er lune.
Overskydende snegle pakkes tæt ind i husholdningsfilm og kan opbevares ved stuetemperatur til dagen efter. Sneglene er dog bedst samme dag de er bagt.
Bagte snegle kan fryses op til 2 måneder (uden glasur). Optø natten over i køleskabet og lun før de serveres med frisklavet glasur.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar