torsdag den 5. august 2021

Focacciabrød

Super lækkert foccaciabrød, der har præcis den rette krumme og smag, - så bag gerne 2 brød, så kan du fryse det ene brød til uventet gæster.

1 brød
ca. 12 personer
25 g gær
8 dl koldt vand
1 kg tipo 00 mel
2 tsk groft salt
2 spsk olivenolie (eller rapsolie)

Desuden olie og krydderurter (frisk eller tør) samt flagesalt
Form ca. 40 x 40 cm (gerne en foliebakke)


Rør gær ud i det kolde vand. Tilsæt salt og olie. Så tilsættes melet og der røres godt på maskinen i ca. 6 minutter. Hold en pause og rør så igen. Herefter røres så en 3. gang og dejen stilles til hævning i stuetemperatur i mindst 1,5 time. Dejen hæver meget op, så brug en stor skål.
Smør en form på ca. 40x40 cm med lidt olie og hæld dejen heri. Fugt dine fingre og lav huller hvor der hældes olie i. Vær ikke sparsom med olien, det er den, der giver den rette krumme. Drys med krydderurter og flagesalt.
Bages midt i ovnen ved 220 C i 20 minutter. Skru så ned til 200 C og bag videre i 10-12 minutter - til brødet bliver gyldent. Brødet er fryseegnet.


Ingen kommentarer :

Send en kommentar