Denne rabarber curd er tilberedt uden hvidt sukker og i stedet med sukkererstatning. Smagen er mild og cremet. Du kan dog sagtens vælge at bruge almindeligt sukker, gerne rørsukker.
2 æg
2 dl sukrin (her Gold-varianten) (eller alm sukker)
1/2 dl vand
1 spsk limesaft
1 tsk vaniljeessens
50 g koldt smør (rigtigt smør, ikke smørbar)
5 dl rabarber i skiver, ca. 0,5 cm tykke
Skyl rabarber og skær dem ud. Hæld i en lille gryde med 1/2 dl. sukrin, vand og vaniljeessens.
Lad dem koge til rabarber er møre. Blend til fin konsistens. Stil til side.
Pisk grundigt æg med det resterende sukrin (1,5 dl). Tilsæt rabarbermos ad 3 omgange, vend roligt efter hver tilsætning. Slut af med limesaft.
Hæld massen i gryden og kog over middelvarme til massen tykner. Husk den tykner endnu mere efter køling.
Tag gryden af varmen og rør smør i, små stykker ad gangen.
Hæld i skolede glas og køl af i køleskab før lukning af glassene.
Her er curden smurt på de lækre havreboller, hvor der er tilsat græskarkerner, hørfrø og solsikkerkerner til opskriften.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar