Skøn tomattærte til frokostbordet. Brug enten store, små eller som her flerfarvet tomater.
Tærten
2-4 personer
250-300 g små tomater
2 spsk. olivenolie
2 spsk. eddike, f.eks. rødvin, solbæreddike eller anden type
Kværnet salt og peber samt tørret timian
1 rulle butterdej (275 g)
Tærtefad 32x11 cm eller lignende
Indstil ovnen på 175 C.
Del tomaterne og læg dem med skæresiden opad i et ovnfast fad på bagepapir.
Bland krydderierne med olie og eddike. Hæld over tomaterne. Bag tomaterne i 45 minutter midt i ovnen. Tag dem ud og skru ovnen op til 210 C alm ovn eller 200 C varmluft så den er klar til tærten.
Fyldet
100 g Cheasy salatost i tern (eller anden feta)
1/2 dl Skyr eller yogurt naturel
1 tsk. Dijon sennep
1 helt æg
Kværnet salt og peber
Desuden æg til pensling af tærten og evt. timian til drys
Smør tærtefadet grundigt. Drys eventuelt med rasp. Det hjælper med at få tærten ud, men kan undværes.
Læg butterdej i fadet og fjern overskydende dej. Dette gemmes til pynt.
Prik lidt huller i dejen i formen og forbag den i 8 minutter.
Imens piskes salatost, skyr, sennep og æg med salt og peber. Fordel i den forbagte bund. Fordel tomaterne og pynt med den overskydende butterdej. Pensl dejstrimlerne og kanten af tærten med sammenpisket æg. og drys med lidt timian. Bag tærten midt i ovnen i 20-25 minutter - den skal være gylden.
Tærten nydes lun.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar