mandag den 29. april 2024

Grøntsagstærte på havrebund


Skøn sprød havretærte med grøntsager. Fyldet kan varieres som man ønsker.

Havrebund
70 g smør
70 g havreklid
30 g mandelmel
100 g havregryn
50 g hvedemel
Lidt groft salt
0,5 dl vand
Bageform 20 cm

Tænd ovnen på 200 C.
Bland klid, mandelmel, havregryn, hvedemel og salt i en skål. Tilsæt koldt smør i små stykker. Ælt dejen sammen så kort som muligt. Tilsæt vandet så dejen kan hænge sammen.
Smør formen og drys med lidt havreklid.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og overfør den til formen. Pres dejen på plads.
Bag bunden i 15 minutter.

Fyld
100-130 g små broccolistykker
2 forårsløg
1 øko peberfrugt i små tern
3 æg
200 g creme fraiche 
Kværnet salt
Cayenne peber
Lidt stødt koriander
Lidt stødt muskatnød
10 små salattern i olie med krydderier (for smag) eller revet ost, ca 50 g

Små broccolistykker, hakket forårsløg og peberfrugt i små tern fordeles på den bagte bund.
Pisk æg og creme fraiche sammen med krydderierne. Hæld over tærten og bag midt i ovnen i 40-45 minutter.

Server med en frisk salat.





Ingen kommentarer :

Send en kommentar