lørdag den 4. februar 2017

Burgerboller



6-8 stk.
(jeg valgte at lave 6 store a ca. 140 g dej pr. bolle)

3 dl sødmælk
20 g gær
0,5 kg hvedemel
1 tsk. fint salt
1 spsk. sukker
30 g blødt smør

1 sammenpisket æg (til pensling)
1-2 håndfulde sesamfrø

Bland gæren i den håndvarme mælk, og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
Del dejen i 6-8 stykker og form dem til boller Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.



Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Det er nogle virkelige gode boller. De er skønne som burgerboller, men også med smør og ost :)

Her er de dog med Pulled Pork, cole slaw og salat.



Velbekomme...

Inspireret af Brdr. Price.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar