Til 4 personer (som hovedret med andet tilbehør)
Til 6 personer (som forret)
Serveres med en god salat og evt. lidt brød
Tærtedej
3 spsk. olie
3 spsk. vand
1 dl. fuldkornshvedemel eller grahamsmel
150 g hvedemel
1 knivspids salt
Kværnet tørret chili
1 æg
Tærteform (35 x 11 cm)
Fyld
300 g broccoli, små stykker
300 g røget laks i skiver eller skinkestrimler/skinketern
4 æg
150 g hytteost
lidt salt og peber
Lidt kværnet tørret chili
Pynt
100 g revet ost
50 g mandler, hakket
Dejen
Bland de to meltyper med vand og olie, salt og chili. Saml dejen med ægget. Opbevar i plastpose indtil brug.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i formens størrelse plus 5 cm ekstra. Fjern det ene stykke papir og vend dejen over formen og pres forsigtigt dejen på plads i formen og langs siderne. Skær overskydende dej af (jeg fik til 2 små muffins jeg kunne fylde også). Prik bunden med en gaffel flere steder.
Bag bunden ved 200 grader i 15 min.
Fyldet
Skær broccoli i små stykker og kog i letsaltet vand i et par minutter.
Skær laksen i mindre stykker.
Blend æg, hytteost med krydderier.
Fordel laks og broccoli på den forbagte bund, hæld æggemassen over og drys med revet ost og mandler.
Bag tærten videre i ovnen i ca. 25 minutter - til æggemassen er stivnet.
Opskriften er set hos Sæson, men ændret lidt her i min version.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar