onsdag den 20. juli 2016

Skøn sommersalat med rygeost



I vores sommerferie på Bornholm har vi fået en skøn sommersalat. Opskriften fandt jeg hos Løgismose, der også producerer den gode rygeost, der bruges i opskriften. Her er vores version:

Sommersalat
4 personer (4 stykker brød)

1 bøtte rygeost fra Løgismose (175 g)
2-3 spsk Creme Fraiche 18%

1 spsk fintklippet purløg
1/2 agurk
1 bundt radiser
Salt og peber

Rør rygeost sammen med creme fraiche, enten med piskeris eller røremaskine. Tilsæt salt og peber efter smag. Rør lidt af purløget i og stil på køl.
Skær agurken i små tern uden at bruge det inderste (kernerne), da det gør sommersalaten mere vandig. Skær også radiserne i små tern. Anret agurk, radise og purløg i små skåle og server med brød til.
Lad gerne gæsterne selv pynte med agurk, radiser og mere purløg.

Salaten smager lige godt på rugbrød som på franskbrød. På billedet ses Juniors mad :)

Og her uden brød - på squash:



Ingen kommentarer :

Send en kommentar