
4 personer
175 g sort, rød eller hvid quinoa (ca. 2 dl) - min var en blanding fra Irma
4 dl vand
½ tsk groft salt
1 spsk rapsolie
4 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
3 spsk friskpresset limesaft
3 spsk hakkede friske basilikumblade
Salt og peber
200 g blomkål i små buketter
200 g cherrytomater i halve
125 g frisk mini mozzarella
1 dl friske basilikumblade
Har du ikke Quinoa, kan fuldkornsbulgur bruges.
Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Skyl quinoaen og kom den i det kogende vand. Kog quinoaen i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte og lad frøene køle godt af.
Rør olie, hyldeblomstsaft, limesaft, basilikum, salt og peber sammen i en skål. Vend den afkølede quinoa i marinaden. Anret den marinerede quinoa, blomkål og tomater i et fad. Skær osten i halve skiver, fordel dem på salaten og pynt med basilikumblade.

Note:
Quinoaplantens frø indeholder ikke blot stort set alle essentielle aminosyrer og et meget højt proteinindhold på mellem 7,5 og 22%, men har derudover også et fedtindhold på omkring 5%, baseret på overvejende de mest sunde fedtsyrer. Blandt fedtsyrerne findes omega-3-fedtsyren alfalinolensyre, der er meget vigtig for menneskets ernæring.
Kilde: Wikipedia
Opskriften er fundet her.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar