fredag den 16. september 2016

Squashgratin med spændende krydderier



En spændende og krydrede gratin. Den er super nem at tilberede og hvis man har krydderierne (eller andre), så er det kun kød, revet ost og squash, der mangler.

500 gram hakket oksekød
2-3 squash/courgetter
3-4 mellemstore gulerødder
2 tsk tørret ingefær
3 tsk sød paprika
2 tsk spidskommen
6 hele nelliker (eller ½ tsk. stødt nellike)
8 grønne kardemommekapsler (eller 1 tsk. stødt kardemomme)
1 tsk kanel
½ tsk. groft salt

200 gram revet cheddar
Olie

Kom kardemommekapslerne i en morter, knus dem og tag kapselskallerne op. Kom herefter nellikerne i morteren, knus dem og tilsæt resten af krydderierne. Bland dem godt. Varm olien op i en gryde og svits hurtigt krydderierne – de må ikke brænde på! Kom squash i tynde skiver og læg et lag squashskiver i bunden af et smurt, ovnfast fad. Fordel det brunede kød på courgetterne og læg herefter endnu et lag courgetter på.
Drys med revet ost og gratiner i ca. 30-40 minutter ved 200 grader.

Den oprindelige opskrift er hentet her.

Vi fik en salat af feldsalat, små cherrytomater og mozzarella til. Dressingen var sennepsdressing

Her er lidt billeder fra tilberedningen, desværre nåede jeg kun i sidste øjeblik at tage et af den færdige ret ;)





Ingen kommentarer :

Send en kommentar