tirsdag den 17. januar 2017

Enchiladas med ristet majs og chili



Mexicansk inspireret sprøde madpandekager med krydret fyld, der smager skønt og ikke tager så lang tid at foreberede.

Til 2 personer
Kødsaucen
Lidt smør
400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1-2 små finthakkede fed hvidløg
4 springløg (kun det grønne)
2 mellemstore gulerødder, revet
1/2 hakket rød chili
3 spsk. sød chilisauce
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber

Fyld og drys
300 g hytteost
Små cherrytomater (ca. 200 g)
75 g revet ost f.eks. mozzarella

Ristet majs og chili
Lidt smør
250 g majskerner
1⁄2 spsk. finthakket rød chilipeber

Pynt
Frisk grønt f.eks. feldsalat

Desuden
En stor skål blandet grøn salat
Lidt majs
Ekstra chilisauce

4 store tortillas - usødede fuldkornspandekager (ca. 20 cm i diameter)



Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg kødet ved kraftig varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt chili og springløg i små stykker. Steg blandingen ved jævn varme i ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt de revne gulerødder og chilisauce, salt og peber. Smag til.

Fordel først kødet på tortillaerne og dernæst hytteosten. Rul tortillaerne sammen og læg dem i et ovnfast fad. Hak tomaterne og drys dem oven på rullerne sammen med osten. Bag tortillaerne midt i ovnen ved 225 grader C - til de er gyldne, ca. 10-15 minutter.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg majskorn og chili ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Fordel de ristede majs på tortillaerne og pynt med korianderblade. Server tortillaerne med en grøn salat og chilisauce.



Opskriften er inspireret af Nemlig.com

Ingen kommentarer :

Send en kommentar