torsdag den 28. september 2023

Pasta i ring



En sjov og anderledes måde at servere pasta/kødsauce på. Pasta bagt i en springform med kødsaucen ovenpå. Denne sauce har en rigtig god og kraftig smag.

Kødsauce
400 g hakket oksekød
2 tern okse bouillon
2 dåser hakket tomater
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg, kun det grønne
1 rød chili
2 store revet gulerødder
1 tsk. groft salt
1/2 tsk. stødt peber
1 tsk. timian

Ca. 1,5 dl vand

250 ml karton Monay sauce
100 g revet ost
Cannelloni (store pastarør)

Desuden
1 springform str. 20 cm
Smør til at smøreformen
Evt. lidt rasp til at drysse formen med

Indstil ovnen på 200 C.
Smør formen og drys med rasp. Stil pastarørene på højkant over hele bunden.



Klip toppen af forårsløgene i små stykker og svits sammen med hvidløg i en stor gryde. Rør fint hakket chili i og tilsæt hakket kød. Tilsæt de 2 tern bouillon og bland godt. Tilsæt salt, peber, timin og kanel. Hæld hakket tomat og vand over, og tilsæt de revne gulerødder. Læg låg på gryden og lad rette småkoge i 5 minutter. Smag om saucen mangler mere salt og peber.


 

Fordel lidt af kødsaucen over pastarørene og sørg for at saucen kommer ned i pastarørene, ellers bliver de tørre under bagningen. Spred resten af saucen over og hæld 1,5 dl Mornay sauce over kødsaucen. Drys med 100 g revet ost. Drys evt. med lidt rasp på overfladen.

Bag midt i ovnen i 3-40 minutter (stik en kniv i og mærk om pastaen er blevet blød nok). Tag formen ud, lad den stå 10-15 minutter inden en kniv forsigtigt føres langs kanten for at løsne pastarør fra formen. Fjern formen og server.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar