
Skøn opskrift med et twist af stjerneanis og kanel...
400 g blommer
125 g sukker
1 vaniljestang
2 spsk vand
1 tsk kanel
evt. 2 stjerneanis
Rengør, halver og udsten blommerne.
Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og bland vaniljen med sukker, så de fine vaniljekorn skilles fra hinanden i sukkeret.
Kom sukker, vanilje, blommer, kanel, stjerneanis og vand i en gryde og kog blandingen op. Skru ned for varmen til det blot simre og lad det stå og simre i et godt stykke tid, gerne 30-45 minutter til sukkeret karamelliseres og blommesaften tykner.
Hold øje med det, det må ikke koge tørt og brænde på, så tilsættes en smule ekstra vand. Fjern stjerneanis og kom den færdige blommemarmelade på et rent skoldet glas og opbevar i køleskabet.
En skøn opskrift fra Valdemarsro.dk
Ingen kommentarer :
Send en kommentar