mandag den 10. oktober 2016

Hokaido suppe - cremet og spicy



Denne suppe er en favorit hos os. Hvert efterår spiser vi denne suppe flere gange med stor vellyst. Den er blød, cremet og dejlig krydret af chili og ingefær. Lav gerne dobbeltportion, så du har til et par dag (eller gæster). Det tager lidt tid at forberede ingredienserne, men det er hele besværet værd.

1 stort hokkaido græskar (ca. 500 gram skrællet og renset)
1 løg
1 fed hvidløg
1 tommeltot stort stykke ingefær
1 tsk garam masala (kan undværes)
½ liter hønsefond eller hønsebouillon-terning
1 dl fløde
stærk chili efter behov og lyst (jeg bruger 3/4 frisk rød chili, fintskåret)
saften af ½ citron eller lime

Olie til stegning
½ dl smagsløs olie (raps eller vindruekerne)

Hak løg, hvidløg og ingefær i små tern.
Skær græskarret i tern på ca. 1x1 cm.
Steg løg, hvidløg, garam masala og ingefær til løgene bliver gennemsigtige.
Tilsæt græskartern og steg dem med indtil det hele er brunet lidt. Ca. 5 minutter.
Tilsæt fond til græskarrene er dækket.
Koges indtil græskarrene er møre. Ca. et kvarter.

Blend det med en stavblender. Alternativt: Pres det igennem en sigte med bagsiden af en suppe- eller sovseske.

Tilsæt fløde, salt og peber. Hvis du bruger bouillon-terning, så smag på suppen inden du kommer salt i. Bouillon er rimelig salt.
Smag også til med citronsaft.

Billede er lånt hos Havenyt.dk
Opskriften er fundet hos Kvalimad.dk

Ingen kommentarer :

Send en kommentar