fredag den 12. april 2019

Bløde boller med eller uden chokolade



Bløde boller
15 stk.
1 dl koldt vand
2 dl koldt mælk
30 g gær

Rør gæren ud i mælk og vand.

40 g sukker
1 æg
0,5 tsk. stødt kardemomme
1 lille tsk.salt
550 g hvedemel
50 g blødt smør

Tilsæt sukker, æg, kardemomme, salt og mel. Ælt det hele godt sammen i 5 minutter på maskine. Tilsæt så det bløde smør i små bidder og ælt indtil dejen slipper skålens sider.
Nu kan der eventuelt tilsættes 100-125 g hakket chokolade.

Dæk skålen med husholdningsfilm eller stil skålen i en plastpose. Luk posen og stil i stuetemperatur i 45 minutter.
Ælt let igennem og del dejen i 15 lige store stykker (vej dem, så de bliver ens). Læg dem i en bradepande, der er smurt og evt. med et stykke bagepapir i bunden. Dæk igen med film eller i en plastpose og lad bollerne hvile ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.

Pensl med sammenpisket æg og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar