onsdag den 13. april 2016

Gratineret parmasankylling



Denne ret er nem at tilberede, smager skønt og man får masser af dejlig og sund spinat. Retten kan sagtens fordobles, gøres mere mager eller du kan bruge koteletter i stedet for kylling.
Opskriften er fra et ugeblad.

Tilberedning ca. 30 minutter
til 4 personer

4 kyllingefileter (eller koteletter)
450 g frossen spinat (optøet, evt. i køleskab fra aftenen før)
2½ dl. madlavningsfløde (eller anden mager fløde)
1-2 spsk dijonsennep (mere eller mindre, afhængig af din smag)
1 hønsekødsbouillonterning
1 fed hvidløg
½ spsk. hvidvinseddike (kan undlades)
2 dl. friskrevet parmasan (eller anden ost)
evt. en god håndfuld cornflakes til at drysse over

1 spsk olivenolie
Salt og peber
1 ovnfast fad, smurt med fedtstof

Tilbehør
Ris eller pasta og salat

Indstil ovnen på 225 grader.
Kram vandet fra den optøet spinat, så du får mest muligt fra. Læg spinaten i det smurte fad.
Brun kyllingen/koteletterne på begge sider i olien og læg det oven på spinaten. Krydr med salt og peber.
Hæld fløde, sennep, bouillonterning, presset hvidløg, eddike, salt og peber i en lille gryde og kog op under omrøring.
Hæld saucen over kød og spinat og drys med friskrevet parmasan (ost).
Gratiner retten midt i ovnen i ca. 25 minutter.


Server med ris eller pasta og lidt salat.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar