Denne ret er nem at tilberede, smager skønt og man får masser af dejlig og sund spinat. Retten kan sagtens fordobles, gøres mere mager eller du kan bruge koteletter i stedet for kylling.
Opskriften er fra et ugeblad.
Tilberedning ca. 30 minutter
til 4 personer
4 kyllingefileter (eller koteletter)
450 g frossen spinat (optøet, evt. i køleskab fra aftenen før)
2½ dl. madlavningsfløde (eller anden mager fløde)
1-2 spsk dijonsennep (mere eller mindre, afhængig af din smag)
1 hønsekødsbouillonterning
1 fed hvidløg
½ spsk. hvidvinseddike (kan undlades)
2 dl. friskrevet parmasan (eller anden ost)
evt. en god håndfuld cornflakes til at drysse over
1 spsk olivenolie
Salt og peber
1 ovnfast fad, smurt med fedtstof
Tilbehør
Ris eller pasta og salat
Indstil ovnen på 225 grader.
Kram vandet fra den optøet spinat, så du får mest muligt fra. Læg spinaten i det smurte fad.
Brun kyllingen/koteletterne på begge sider i olien og læg det oven på spinaten. Krydr med salt og peber.
Hæld fløde, sennep, bouillonterning, presset hvidløg, eddike, salt og peber i en lille gryde og kog op under omrøring.
Hæld saucen over kød og spinat og drys med friskrevet parmasan (ost).
Gratiner retten midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Server med ris eller pasta og lidt salat.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar