onsdag den 6. april 2016

Pulled Pork med spicy sauce


En super nem middagsret til få eller mange. Server den som "byg selv-sandwich".
Vær dog opmærksom på, at retten kræver ret lang tid i ovnen, sådan cirka det meste af dagen... Den spicy sauce skal tilberedes dagen før.

Pulled Pork
Til ca. 8-10 personer
2 kg. nakkesteg (uden ben)
2 spsk flagesalt
1 tsk. friskkværnet sort peber
2 spsk. røget paprika
2 løg skåret i både 
evt persillerod og gulerod i stykker
1 hvidløg, skåret i små stykker
Friske kviste af timian og rosmarin (kan udelades)

Spicy sauce (se opskrift længere nede)

Aftenen før
Gør løgene klar og læg i en lukket pose i køleskabet.
Lav en blanding af salt, peber og røget paprika og drys dette over hele stegen. Pak stegen ind i husholdningsfilm med krydderierne på. Læg i køleskab til næste dag.

Næste morgen (måske kl. 06): Smør et ovnfast fad og pak stegen ud. Læg den i fadet sammen med løgene. Hæld lidt af den spicy sauce på selve stegen og tilsæt ca. 2 cm vand i bunden af fadet. Læg låg på eller pak fadet ind i sølvpapir. Sæt nu fadet nederst i ovnen og indstil på 100 grader. Lad stegen hygge sig i ovnen til sidst på eftermiddagen.
Kødet skal have en minimumstemperatur på 95 grader i midten af stegen. Hvis du synes den ikke er helt i nærheden af de grader et par timer før servering, kan der skures lidt op for varmen i ovnen. Jeg plejer at have stegen i ovnen til kl. 17-18, hvor den er så mør, at kødet kan trækkes (deraf navnet pulled) fra hinanden med 2 gafler.



Bag eller køb nogle gode sandwichboller og lav lidt lækker salat til kødet.

Spicy sauce
1 hakket rødløg
1 hakket hvidløg
1/4 tsk. hele sorte peberkorn (eller bare kværnet peber)
2 tsk. spidskommen
1 tsk. oregano
2 spsk. olivenolie
1 flaske chilisauce (ca. 250 ml)
1 dl. æblecidereddike
2 dl. rørsukker
1 tsk. salt
1 tsk. Tabasco (en stærk pebersauce, der kan købes de fleste steder)

Steg løg, hvidløg, oregano og olivenolie i en stor gryde uden det tager for meget farve. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre ved svag varme i 15 minutter. Rør ind imellem i gryden.
Lad det køle af og hæld på en ren glasflaske eller krukke med tætsluttende låg.
Saucen kan holde i meget lang tid i køleskabet.



Ingen kommentarer :

Send en kommentar