torsdag den 7. april 2016

Kartofler - Upside Down



Som tilbehør fik vi fornylig denne lækre kartoffelret, som jeg har fundet opskriften på hos Marianne (Tante Sød). Der er også godt billeder. Retten kan sagtens tilberedes dagen før eller lunes den næste dag.
Jeg ændrede lidt i opskriften, så den passede til os. Vi var to til mad den dag.

Kartofler - Upside Down
Opskriften her er til 2 personer (form 18 cm)
Bages ca. 1½ time på 200 grader i alm. ovn

ca. 500 g kartofler
1 bundt forårsløg/springløg - kun det grønne i toppen
Stødt muskatnød
Godt havsalt, friskkværnet peber
Ca. 1/4 fløde og en lille klat smør
Bageform (evt. springform)
Bagepapir - 2 stykker klippet i bundens størrelse

Også en ovnfast form, den skal stå ovenpå kartoflerne for at holde dem på plads under bagning, så den må godt være lidt tung.

Jeg skræller helst ikke kartofler (kartoffelmos dog undtaget), men skyller dem grundigt og fjerne evt. mærker. De kan også børstes med en grøntsagsbørste.

Tør kartoflerne let efter de er skyllet og skær ud i tynde skiver Skær eller klip det grønne af fra løgene.

Klip et stykke bagepapir ud i bunden af bageformens størrelse. Hvis du bruger springform, så tag kanten af, læg bagepapir på bunden og sæt kanten omkring, så den holder på papiret
Smør kanten grundet med smør.
Læg nu et lag kartofler, lidt springløg, drys med krydderier og hæld af fløden over. Husk at det første lag kartofler skal lægges lidt pænt, da det bliver oversiden af tærten, når den skal serveres.
Læg nu flere lag på samme måde indtil du har brugt alle ingredienserne. Læg til sidst et par små klumper smør hen over det sidste lag kartofler.
Klip endnu et stykke bagepapir som passer til formen og læg det øverst. Til sidst sætter du den ekstra form ovenpå som pres - det hele skal kunne gå i ovnen. Bag tærten ved 200 grader i knap 1½ time.

Lad tærten køle godt af, stadig mens den ekstra form er på. Når den er kølet af, løsnes kartoflerne let i kanten og et fad lægges ovenpå formen. Vend rundt i et snuptag, sådan at bunden nu bliver oversiden.
Du kan evt give kartoflerne 20 min ved 200 grader.



Ingen kommentarer :

Send en kommentar