Tærten er enkel og kan spises som frokostret, til en buffet eller den kan bruges som middagsret, hvor der evt. tilsættes brunet og krydret hakket oksekød under tomaterne. Vi har prøvet den som opskriften lyder og med kød under. Begge dele fungerer fint.
Antal 4-6 personer
Hviletid 30 min.
Bagetid ca. 25-30 min
Tærtebund
1 smurt tærtefad ca. 24 cm
250 g hvedemel
150 g smør
1 knivsp. saltigt og let med æg og mælk og ælt så lidt som muligt.
1 æg
6 spsk. mælk
Fyld
1 spsk. piskefløde (eller mælk)
1 spsk. dijonsennep (mere hvis du ønsker smagen kraftigere)
500 g små, cherrytomater gerne i forskellige farver
2-3 kviste citrontimian
Salt og peber
1 nip sukker
Kom hvedemel, smør og salt i en foodprocessor og kør til blandingen ligner brødkrummer. Dette kan også gøres i hånden: smuldr smør i melet med hænderne. Saml dejen hurtigt.
Dejen æltes let med hænderne til den er glat, tilsæt evt. lidt vand eller mel.
Form dejen til en kugle og lad den hvile 30 min i køleskabet i en plastpose.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord og læg den i den smurte tærteform, så den dækker bunden og de indvendige kanter. Skær overskydende dej væk fra kanten. Prik med en gaffel i dejen, så der kommer små lufthuller.
Tænd nu ovnen på 200 grader.
Fyldet tilberedes ved at røre fløde og sennep sammen. Smør det på tærtebunden i et tyndt lag. Skyl tomaterne og skær dem i halve. Læg dem skærefladen opad i et meget tæt lag på tærtebunden.
Drys tomaterne med hakket citrontimian, salt, peber og sukker.
Bag tærten midt i ovnen i 25-30 min.
Opskriften er fundet i Lime magasinet 2014.
Ingen kommentarer :
Send en kommentar